Ябълката Чудо се среща с Роза Колчагова, за да поговорят за Баба” и важните неща, на които рядко обръщаме достатъчно внимание и късно разбираме за това. 

ЯЧ:  Баба” е един от най-милите и човешки анимационни филми, които някога са ми попадали. И това няма връзка с участието ми в него. Колкото и да обичам да се виждам в роля след това. Разкажете ни за филма. За суперсилите, които сте използвали.

РК: Суперсилите ми са да откривам добри и неповторими приятели, с които да създаваме прекрасни филми или просто да се забавляваме, когато се видим!

ЯЧ: Как се разказва толкова силно емоционална история? Мислите ли, че добрата храна ви е помогнала в процеса?

РК: Такава история може да се разкаже само със сърцето. А храната помага, ако е направена с много любов – например домашни бухтички  с домашно сладко от градината на баба.

ЯЧ: Предполагам знаете репликата: „Една ябълка на ден пази доктора далеч от мен.“ Може ли да се търси символика във филма по отношение на плода, който се прокрадва в историята?

РК: Плодовете отгледани със собствените ни ръце са най-ценни. Така и детето, отгледано с любов и обич, се научава да обича и да дарява добрина.

ЯЧ: И последно – споделете с нас кой е любимият ви плод.

РК: Като дете обичах най-много банани и мандарини, защото ги свързвахме с новата година и подаръците под елхата. Сега обичам да откривам по селските пазари забравени сортове ябълки като Айвания, Карастоянка и други.

ЯЧ: Благодарим ви за споделената история. Познанията винаги са били в основата на нашите суперсили. Надявам се да се срещнем отново в следващия ви проект.