Благодарение на партньорите ни от ИКЕА „Блок Кино“ ще излезе от границите на София и ще пътува!

Дестинация- Перник!

На 19 август  2017 година от 20:45 часа в парк „Централен“ пернишката публика ще може да се насалади на прохладна филмова вечер под звездите с летния хит „Кецове“ на Иван Владимиров и Валери Йорданов и късометражната комедия „На червено“ на Тома Вашаров. Разбира се, каним и всички пропуснали да видят филмите в София да се присъединят към прожекцията в град Перник.

Blok-kino-2017

Абсурдната ситуация в „На червено” ще ни накара да се замислим, както за смисъла на правилата, така и за особенностите на народопсихологията ни… С пълнометражния игрален филм „Кецове” ще избягаме от градската джунгла и ще направим въображаемо пътуване право на изток – към брега на морето. Ще се настаним на безлюден плаж и ще гледаме изгрева заедно с шестимата герои с кецове – Коса (Филип Аврамов), Малкия (Иво Аръков), Иво (Иван Бърнев), Дебелия (Васил Драганов), Ема (Ина Николова) и Сивия (Валери Йорданов). И ще изпитаме заедно с тях цената на свободата.

Blok-kino-2017

Филмовият критик Янко Терзиев отбелязва, че в „Кецове“ „Поривът да си свободен и господар на съдбата си изключва компромиса като възможност. И (както е във великите филми примери от “Буч Касиди и Сънданс Кид” до “Телма и Луиз”) дава право на един тържествуващ финален стоп кадър над бездната. Когато на воина дълго са му обещавали щастие и богатство, а е получавал само унижения – той просто си тръгва. И те си тръгват.“

Специална прожекция в София Тех Парк

На 22 август „Блок Кино“ ще гостува със специална прожекция в София Тех Парк с начален час 20:45. Програмата е съставена от съвременни български игрални късометражни комедии.

Blok-kino-2017

Ще се посмеем със злочестия провинциален братовчед, изигран брилянтно от Стефан Деноюбов в „Скок“ на Петър Вълчанов и Кристина Грозева; ще спрем на развален светофар заедно с всички пътници от раздрънкания междуградски „Икарус“ в „На червено“ на Тома Вашаров; а накрая ще се изгубим в шумния Слънчев бряг, придружавайки семейство немски туристи в “Auf Wiedersehen” на Еди Шварц, Йордан Петков. Филмите ще бъдат показани с английски субтитри.