На 20 август, понеделник, заедно с ИКЕА гостуваме на квартал Люлин с пълнометражния игрален филм „Подслон“ на Драгомир Шолев и късометражния анимационен филм „Грозна приказка“ на Радост Нейкова. И двамата автори разработват темата за семейството по оригинален начин – в игралния си дебют Драго Шолев го прави през призмата на абсурдизма и иронията, а талантливата аниматорка Радост Нейкова – чрез библейските препратки и условността, която създава техниката на бродирана анимация.

За най-малките в квартал Люлин ИКЕА са подготвили и детски кът, където с аниматори децата могат да се забавляват по време на прожекцията, а за по-големите ще има специален Фотокът, където ще има и награди!

След оспорвано гласуване и бурни обрати последните две прожекции част от програмата на Блок Кино ще бъдат в парк Гео Милев и парк Студентски!


На 21 август, вторник в парк Гео Милев, ще ви покажем пълнометражния игрален филм на Илиян Джевелеков „Вездесъщият“ и късометражния игрален филм „Багаж“ на Светослав Стоянов. Силни изпълнения във водещите роли ще видим Велислав Павлов и Деян Донков, а сюжетите и на двата филма предлагат оригинални и находчиви драматургични обрати.

На 22 август, сряда, в парк Студентски малко преди началото на учебната година ще гледаме документалния филм „От Кремона до Кремона“ на режисьорката Мария Аверина, който разказва за пътя, който трябва да се измине, за да се превърнеш в истински майстор лютиер.