На 13 август, понеделник , с ИКЕА идваме на гости в квартал Надежда, където ще гледаме два игрални филма на Светла Цоцоркова. Ще започнем със симпатичният късометражен „Колело“ – тренировка на младите актьори Моника Найденова и Александър Бенев за сложните им роли в пълнометражния й дебют „Жажда“, който ще видим веднага след него. Ще се насладим на вглъбената работа на младата режисьорка с актьорския състав и на умението й да създава плътна артистична атмосфера.

За най-малките в квартал Надежда ИКЕА са подготвили и детски кът, където с аниматори децата могат да се забавляват по време на прожекцията, а за по-големите ще има специален Фотокът, където ще има и награди.

На 14 август, вторник, опъваме киносалона под октирто небе в квартал Дружба. На екрана ще са пълнометражният филм „Урок“ на режисьорското дуо Петър Вълчанов, Кристина Грозева и късометражният „На червено“ на Тома Вашаров. И двата филма с чувство за хумор и съпричастност се вглеждат в съдбата на „малкия човек“.

На 15 август, сряда, ще бъдем отново в квартал Дружба, за да ви покажем документалния филм „Стоичков“ на режисьора Борислав Колев. Ще видим легендата на българския футбол Христо Стоичков редом до иконата на българското кино – актьорът Иван Иванов, чиято роля в култовия „Всичко е любов“ е възпитала чувство за непримиримост и хъс у бъдещия футболист.

На 16 август, четвъртък, гостуваме в квартал Герена с трагикомичния пълнометражен игрален филм „Каръци“, жанрово определен от своя режисьор Ивайло Христов като „провинциален анекдот“ (по Александър Вампилов) и игрално-анимационния късометражен шедьовър „Три сестри и Андрей“ на Андрей Паунов и Борис Десподов, който може да се възприеме като джаз импровизация по мотиви от пиесата на Чехов. И двата – майсторски направени!