By the Grace of God

Блог

By the Grace of God проследява трагичната одисея на Юрген, който се опитва да осъществи контакт със своята въображаема майка – английската кралица. Всичко това го води към лудост.

Mедицинска сестра обгрижва възрастни с деменция, докато, за някой друг лев, пласира личните им карти на черния пазар. Пристрастена към морфина, тя се бори да не рухне под тежестта на жалкото си съществуване и растящия й страх от наказание.

Мачо е бедно момче, което бяга от училище, за да работи по строежи. Единствената му радост е приятелката му Дона. Тя обаче се срамува от майка му, която е училищната чистачка. Мачо трябва да избира между майка си и любовта си и намира свой начин да се справи с чувствата си.

„Татко снима мръсни филми“ проследява издигането на Стивън Х. Апостолоф от източноевропейски емигрант до продуцент и режисьор на нискобюджетни еротични филми през 60-те и 70-те години, неговите бурни отношения с печално известния Ед Ууд и падението му в края на 70-те, след появата на хардкор порнографията.

Източноевропейският емигрант Стефан Апостолов е известен в Холивуд като Ей Си Стивън – продуцент и режисьор на нискобюджетни еротични филми през 60-те и 70-те години. След дебюта с “Оргията на мъртвите” (1965) по сценарий на Ед Ууд, създава 15 еротични филма за 20 години в Холивуд. След 1978г. година следите му се губят, спира да снима, мести се от щат в щат, а последните години от живота си прекарва в Аризона, където умира през лятото на 2005г. Архивът представя самия Апостолов в автентични интервюта с особения му маниер, изобилстващ от жаргони, каламбури и самоирония.

За Апостолов, приятелството с режисьора Ед Ууд и оттеглянето разказват децата на Апостолоф, третата му съпруга Шели, хорър режисьорът Тед Майкълс, участници във филмите – стриптизьорки и порноактриси, режисьори, кинокритици. …

Филм за феноменалната спортна кариера и бурната житейска съдба на най-известния българин по света – Христо Стоичков. Драматичен документален разказ за триумфите и сривовете на родения победител, за мисията да бъдеш лидер и да поведеш останалите в съдбоносните мигове, за реалните събития и митовете, за националното самочувствие и националния нихилизъм.

38-те избиратели на Голям Дервент са изправени пред трудно решение. „Голямата порта”, както селото е било наричано в продължение на векове заради стратегическото му местоположение, отново попада в центъра на международните събития. Това е първото населено място, през което минават търсещите убежище бежанци. Забравеното село на границата с Турция се e превърнало в тайна врата към Европа. Местният пощальон решава да се кандидатира за кмет, за да спаси все по-обезлюдяващия се Голям Дервент, като го насели със сирийски бежанци. Основният му опонент затваря очи пред проблемите на бягащите от войната, бори се за затваряне на границата и за връщане на комунизма. Изборите за двамата кандидати обаче не приключват след преброяването на бюлетините.

Иван току-що е завършил гимназия и започва работа в най-голямата фабрика за струнни инструменти в Източна Европа – „Кремона” в гр. Казанлък. Мечтата му е да продължи обучението си в Меката на лютиерството – италианския град Кремона, дома на Страдивари и Амати, символ на най-високо майсторство в лютиерското изкуство. Пътят между двете „Кремони” е белязан, от една страна, от вековни традиции и отдаденост на изкуството, а от друга – от находчиви бизнес стратегии. По този път Иван среща сънародниците си Ева и Христо Марино, които също са тръгнали от Казанлък, но вече са утвърдени лютиери в италианската Кремона, както и Стоянка, която във всекидневната борба за оцеляване се е отказала от таланта и мечтите си и от 17 години изработва една и съща цигулкова част във фабрика „Кремона”. Коя „Кремона” ще избере Иван?

От Кремона до Кремона е филм за избора. Едно емоционално пътуване – към града на мечтите, към бъдещето на лютиерското изкуство, към истинската същност на хората, посветили се на този уникален занаят-изкуство.

Това е история за оптимизма, охлювите, щраусите, коприната, милосърдието, соевия хляб, шизофрениците, чуждестранните инвеститори, западните ловци, мизерията и състраданието.

Един от най-успешните български документални филми, “Георги и пеперудите” е за мечтата на доктор Лулчев — психиатър, невролог и директор на „Дом за възрастни с умствена изостаналост“ в с.Подгумер, нагърбил се с нелеката задача да превърне това безнадежно място в истински дом. Идеята на диркетора е на територията на Дома да се организира стопанство, в което болните да отглеждат охлюви, щрауси и фазани и да произвеждат коприна и соев хляб. Една история за идеализма и ентусиазма.

Мъж и Жена прекарват времето си в постоянни кавги. Един ден на Къщичката им й писват тези постоянни скандали. И Къщичката си тръгва… Ръчно бродирана анимация.

 

Историята разказва за едно момиче, което с лявото си око вижда миналото, а с дясното – бъдещето, и така се оказва неспособно да живее в настоящето.

 

Три сестри и Андрей

Предишен

Приятно гледане с

Институционални партньори

Партньори

Контакти

Свържете се с нас на email office@blok-kino.com

Намерете ни в социалните мрежи

Контакти