Щрих и Стих

Блог

6 авторски визуални интерпретации на 6 съвременни български стихотворения, всяка разказана по различен начин. Анимацията няма ограничения и носи силата на визуалните символи и метафори, по подобие на поезията.

Пътуваща страна е филм за сблъсъка на минало, настояще и бъдеще. Една приказка за търсенето на истинската сбобода и идентичност. Имало едно време една страна, която пътувала на гърба на гигантски кон. Миналото и е ярък спомен и само конската опашка напомня за някогашния хармоничен живот.

Тя е някъде, отвъд хоризонта, грее с червената си шапка. Той чака кораба…, зъзне в червения си шал. Навярно тя ще се върне като морска птица в техните сънища.

Картината има стойност в момента на своето създаване, после е само пощенска картичка от далечно плаване.

Един несъществуващ разговор, който може да се случи единствено на границата между документалното и фикцията

Къща, баба…някъде далеч в провинцията. Филм за малките неща, филм за хората, които обичаме. История толкова близка и истинска, която ни кара да се замислим какво губим, забързани в ежедневието. Какво жертваме в търсене на по-добър живот.

Анна Блуме е визуална поезия за желанието на един мъж да преследва една жена. Историята ни въвлича в сюрреалистично преживяване, диктувано от поета Курт Швитерс. Страст и консумация, приктити в любов, са основните мотиви на характерите, които в последствие се оказват изгубени в самите себе си. Филмът е базиран на дадаистичната поема на Курт Швитерс от 1919 г. “На Анна Блуме”.

 

Тялото, което следва лутанията на желанията и плаща сметката за тях, докато душата се опитва да намери пътя си.

By the Grace of God проследява трагичната одисея на Юрген, който се опитва да осъществи контакт със своята въображаема майка – английската кралица. Всичко това го води към лудост.

Mедицинска сестра обгрижва възрастни с деменция, докато, за някой друг лев, пласира личните им карти на черния пазар. Пристрастена към морфина, тя се бори да не рухне под тежестта на жалкото си съществуване и растящия й страх от наказание.

Срам

Предишен

Приятно гледане с

Институционални партньори

Партньори

Контакти

Свържете се с нас на email office@blok-kino.com

Намерете ни в социалните мрежи

Контакти