със специалното съдействие на Kaufland България

Блок Анимационно Кино

Блок А е пътуваща (гостувaща из различни класни стаи, училища и квартали) програма със съвременно българско анимационно кино за деца от начален курс. Прожекциите са напълно безплатни както за децата и техните родители, така и за училищните ръководства, които стават наши домакини. Тази година Блок А има супер подкрепата от Свежите Супергерои – отборът на Kaufland България.

Блок Анимационно Кино

Какво представлява Блок Анимационно Кино ?

Филмите

Филмите

Филмите в програмата на Блок А са едни от най-награждаваните нови български анимационни филми, създадени специално за детска аудитория. Изящно нарисувани, това са мъдри и трогателни разкази за вълшебството на детството, за важните ситуации, които ни помагат да пораснем и за приятелството, което не познава граници и етнически различия.

Училищата

Училищата

Тази година в Блок А ще се включват повече от 10 училища в София от квартал Кремиковци през Младост до квартал Бъкстон.

Поканата ни за участие е отворена към всяко училище на територията на града, което би искало да срещне своите ученици с магията на анимационното кино. Можете да се свържете с нас на office@blok-kino.com 

Прожекциите

Прожекциите

В рамките на един учебен час Блок А дава възможност на ученици от начален курс да се запознаят с различни авторски почерци от новото българско анимационно кино. След прожекцията децата ще могат да се включат в нашия конкурс за рисунка “Моят Супергерой“. Наградите (новата илюстрована енциклопедия на Свежите супергерои, блокчета, тетрадки и скицници) са осигурени от Kaufland България и отбора на Свежите Супергерои.

Свежите Супергерои ще гостуват заедно с Блок А и със специална рикша с плодове.

Виж енциклопедията на Свежите Супергерои

Филми част от Блок Анимационно Кино

Баба
Роза Колчагова
6 минути
2017
Как Сърдел направи ремонт
Радостина Нейкова, София Илиева
9 минути
2014
Банго Васил
Милен Витанов, Вера Траянова
10 минути
2016
Лист Хартия
Ася Кованова
8 минути
2019

Блок Кино Панели

Приятно гледане с

Генерален партньор Блок Анимационно Кино

Институционални партньори

Контакти

Свържете се с нас на email
office@blok-kino.com